Jdi na obsah Jdi na menu

Stanový tábor v Rheinbachu

 

Stanový tábor v Rheinbachu
            Ve dnech 3. - 9. srpna 2014 navštívilo 12 dětí a 8 dospělých z Kamenického Šenova stanový tábor v Rheinbachu. Tento tábor, který se zde konal již čtvrtým rokem, zajišťovalo dobrovolnické sdružení Abenteuer-Pur e.V., které pravidelně organizuje volnočasové aktivity pro děti.
            Po snídani si děti vždy zvolily svůj program a postupně tak navštívily letní bobovou dráhu, bazén Monte Mare a na kole pak zříceninu hradu Tomburg. Zúčastnit se děti mohly také různých workshopů a vyrobit si všelijaké upomínkové předměty. Volný čas mohly trávit i hraním her v parku či lezením na umělé horolezecké stěně, večer pak posezením u táborového ohně, kdy si během rozhovorů s ostatními upevňovaly a rozvíjely své jazykové dovednosti.
            Rodiče, kteří přicestovali do Rheinbachu s dětmi, měli program vlastní a navštívili např. obří radioteleskop, historickou továrnu na sukno a na kole přehradu Steinbachtalsperre, která nabízí krásné přírodní koupání. Maminky také napekly české buchty a koláče, které byly rozdávány při prezentaci partnerství mezi městy Kamenický Šenov a Rheinbach.
Rodiče i děti si pobyt v Rheinbachu krásně užili, neboť všichni, kteří se zde návštěvě z Kamenického Šenova věnovali, byli jako vždy velmi milí a obětaví. A tak doufáme, že se nám v budoucnu něco podobného opět podaří.
Tento projekt finančně podpořil Česko-německý fond budoucnosti.
Mgr. Ivana Petrusová
Sdružení přátel Rheinbachu